- Nově píši zde -

Jednoduchý recept na dýňové latté!


Ahoj a krásný Halloween. Dnešek bude pořádně nabití a protože jdu dneska do divadla, nemám moc na výběr s halloweenským outfitem, takže si říkám: „Čím si ten Halloween trošku zpestřit?“ Kouknu se na dýni, co nám leží ve výzdobě a začínám hledat recept na dýňové latté a v dnešním článku vám ukážu, jak si ho připravit.

Co budeme potřebovat?

  • 1 Dýni
  • Dýňové koření - mleté nové koření, mletý hřebíček, skořici a muškátový oříšek
  • Vanilkové aroma
  • Espresso
  • Mléko
Začneme tím, že dýni vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Ti potom dáme do vroucí vody a necháme asi 10 minut povařit. 

Mezi tím si připravíme dýňové koření, které připravíme z 2 kávových lžiček muškátového oříšku,  3 polévkových lžic skořice, 1,5 kávové lžičky nového koření, z 1,5 lžičky hřebíčku a pro ty, co chtějí i z 2 polévkových lžic mletého zázvoru. Mě bohužel tohle koření doma chybělo ale i tak bylo latté výborné.

Dýně se nám mezi tím uvařila. Tu slijeme a přendáme do menší, vyšší nádobky, kde z ní tyčovým mixérem uděláme pyré. Potom si připravíme Espresso, které já osobně připravuji v konvičce na kafe tzv. Moka konvičce. Káva z ní je výborná a musím říct, že se do toho rozhodně vyplatí investovat.

Teď si připravíme mísu, nebo nejlépe konvičku a s 1/4 lžičky dýňového koření a 1 lžičkou dýňového pyré smícháme horké Espresso. Ohřejeme mléko tak, aby bylo horké, ale ne úplně vařící a speciální metličkou v něm uděláme pěnu. Espresso poté středem pěny pomalu vylijeme do mléka a kdo bude chtít, muže si latté ještě posypat skořicí nebo troškou dýňového koření. No a latté je hotové!

Chci moc poděkovat Evzuu za recept na V Ý B O R N É dýňové latté.
_________________________________________________________________________________

Tak a tohle byl recept na dýňové latté, já doufám, že se vám to vaše taky povede, a to je pro tenhle článek všechno. Děkuji za přečtení, sledujte mě na mém Instagramu @vilem_r, kde se teď snažím být, co nejvíc aktivní a zas u příštího článku.

Ahoooj!

Komentáře